Base rød saus:
- 1 gul løk
- 3 fedd hvitløk
- 1 gulrot
- 1/4 blomkål
- 1/4 brokkoli
- 4-6 biter frossen spinat
- 1 pk hakka tomat
- grønnsaksbuljong eller (paprikakrydder, gurkemeie, salt, pepper, koriander, laurbærblad etc)
- ca 2 dl røde splitta linser
Dette kokes i ca en time og stavmikses helt til mos så tilsettes
- et glass pastasaus (Matmesteren, Dolmio etc) for å få kjent og barnevennlig smak
- et par dl tvp (soyagranulat)
Bechamelsaus (inspirasjon fra vegetarbloggen), endret litt på den
- 4 ss margarin
- 4 ss maizena
- 4 ss næringagjær
- 7 dl usøtet soyamelk
- litt salt
- muskatnøtt
- røkt paprikapulver
- 1 ts dijon-sennep
- 1 ss soyasaus
- salt og pepper
Legges lagvis med glutenfrie lasagneplater eller glutenfri pasta. Begynn med rød saus, avslutt med pasta og bechamelsaus.
Jeg pleier av og til å koke pastaen 5 min før den går oppi formen. Da tar den litt mindre tid i ovnen. Ellers tar det fort en time på 225 grader.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar