Jeg har prøvd mange oppskrifter og kastet mange lefser i veggen i jakten på glutenfrie tortillas. Enten brekker de når man skal spise, eller så blir det bare en ball oppi panna. Disse oppfører seg fint under steking og spising!
6 dl soyamelk, usøtet
2 dl vann
4 dl Toro glutenfri melblanding
2 dl kikertmel
2 ss maisstivelse
0,5 ts salt
La stå en halvtime. Stek tynne lefser på middels varme i litt olje. Når de slipper kanten kan de enkelt snus med fingrene. Legges oppå hverandre for å bli myke.
Fyll:
Litt forskjellig hva vi har til tacoen. Ungene liker best soyafarse med tacokrydder. Men, når vi spiser taco uten unger steker vi sopp, bønner og løk og krydrer med tacokrydder. Foretrekker å lage blandingen selv, men bruker og den fra Saga. Man kan selvsagt bruke en pose og tilsette vann.
Ellers har vi på mais, ananas, paprika, tomater, agurk, salat, cashewnøtter (om vi ikke har cashewrømme)
salsa (på glass foreløpig)
Guacamole:
- 2 modne avocado
- saften av en halv lime
- litt soyasaus
- masse chilipulver
- 1-2 hvitløksfedd (evt hvitløkspulver om du har dårlig tid)
- salt og pepper
dette moses med stavmikser eller potetstapper om du liker den litt klumpete.
Cashewrømme:
- ca 2 dl cashewnøtter
- litt vann
- en god sprut sitronsaft
- salt og pepper
Bruk stavmikser eller blender. Prøve deg frem med litt og litt vann om gangen til du får en kremete konsistens. Smak til med sitronsaft og salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar